Mire jó az élőflórás joghurt


Az interneten olvastuk:

Az élőflórás joghurt segít kordában tartani a Candida-gombákat


A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el. A széles spektrumú antibiotikumok alkalmazásának elterjedésével, és az immunrendszert elnyomó kezelések növekvő számával, a gombás fertőzések egyre gyakoribbá válnak. Mai, civilizált világunkban, kétségtelenül rengeteg negatív hatás éri az emberi szervezetet: bizonytalanság, stressz, étkezési szokásaink megváltozása - az élelmiszerek minőségéről és a hozzáadott adalékokról nem is beszélve -, ami minden bizonnyal hozzájárul belső egyensúlyunk felbomlásához.


A puffadástól kezdve a hüvelyfolyáson át a bőrviszketésig számos problémáért okolható a gombás fertőzés.
Bizonytalan, szerteágazó panaszok esetén nem a candidiasist, mint diagnózis felállítása lehet elsődleges és helyes. Célszerűbb először az immunrendszer erősítése, probiotikumok használata, méregtelenítő kúra, akár böjt tartása is. Mindezeken felül, pedig az egészséges életmód megvalósítása lehet még a leginkább célravezető.


Az élőflórás joghurtok segítenek visszatelepíteni a bélrendszerbe azokat a jótékony hatású baktériumokat, melyek kordában tartják az élesztőgombák szaporodását.


Forrás:  (WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász)


 

Európa legmagasabb minőségű pro- és prebiotikumainak forrása, a legszigorúbb körülmények között állítják elő és szolgálják ki vele partnereiket.
2012-BEN A KÖVETKEZŐ DÍJAT KAPTA A VÁLLALAT:
Chr. Hansen has been awarded the "2012 European Probiotics Product Leadership Award" by Frost & Sullivan. Extensive unbiased analysis forms the basis of the prize. Rated on criteria like product functionality, innovation, acceptance in the marketplace, value to the customers and quality, Chr. Hansen is the winner. Chr. Hansen's Probio-Tec ® line of probiotic products "entails all the characteristics of a winning formula", according to the Frost & Sullivan report.
Fordítás:
A Frost & Sullivan kitüntette Chr. Hansent az "Európai Probiotikum Vezető Termékek 2012-es díjával". A kitüntetés alapját a kiterjedt és elfogulatlan elemzés képzi. Olyan kritériumok alapján mint működőképesség, fejlesztés, piaci elfogadottság, fogyasztói érték és minőség, Chr. Hansen a győztes. Chr. Hansen Probio-Tec® probiotikus terméksora a Frost & Sullivan jelentés szerint magán hordozza mindazon jellemzőket, melyet egy "nyerő receptura" jelent.

 

Már 1 -1,5 dl fogyasztása esetén is napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe. 

  • Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban. (A hagyományos probiotikus joghurtokat a tartósítás miatt 78°C fölé hevítik, elpusztítva ezzel a hasznos csírákat.) 
  • Tartalmaz prebiotikus inulint, amely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban juttatja a bélbe. 
  • Öt egymással teljesen összefüggő probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. és bulgaricus. 
  • A joghurtporban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a terméket a Biokontroll Hungária Kht. látta el bio tanúsítványával. 
  • Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes. 
  • Stabilizáló szer nélkül készült. 
  • Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható. 
  • A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény.

 

Hogyan működnek a szervezetünkben a hasznos baktériumok?

 

 
Joghurt Tanácsadás Szakértőtől - mert én SZERETEM a JOGHURTOT


................................................................................................................................................................


A Bio Joghurt !
A prebiotikum olyan természetes tápanyag, amelyre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, de fermentálhatók, és változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok, az ún. probiotikumok szaporodását.
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
hasmenés
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida-fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek 

................................................................................................................................................................

A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkalmaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében.


https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/871/prebiotikumok-probiotikumok-szinbiotikumok

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/10784/probiotikumok-hatasa